6 Mart 2013 Çarşamba

Color Tango'yla başlayan bir festival haftasındayız! :-)

Günlerden Salı ve bir 5 Mart sabahına uyandığımda günlük güneşlik bir hava tüm yaşamsal, işsel, aşksal, tangosal, deneyimsel motivasyonumu arttırıcı, hatta maksimuma ulaştırıcı bir etkideydi diyebilirim. Güneşin, bir insan üzerindeki etkisi bu kadar büyük olabilir mi?? Ehh,  biraz deliyse - tamam belki çook- oluyor! Hatta güneşe bağlı bir mood hakim oluyor genelde üzerimde. Şaka gibi!
 Hava soğuk, gri, puslu ve yağışlıysa bolca mızıkma hallerimi herkese ifade ediyorum. Deliriyorlar artık! Zaten ofiste de hem ortağım, hem elemanım depresyonda gibi oluyoruz...Sormayın! Çalışamıyoruz yaa!! :-)
Neyse allahtan haftamız bol güneşle başladı- hava buz gibi olsa da- Ortaköy'deki kahve kaçamağım ve yüzüme, tenime dokunan müthiş, sıcacık güneş ışınları tüm ruhsal yapımı aydınlattı diyebilirm. Bir gün öncesinde Armada'ya yollanmış, bolca Shiraz olmayan üzümlü şarapları Aziz Abi'nin becerileri sayesinde yudum yudum yuvarlamış, bünyem azcık zorlanmıştı ifade etmeliyim. Orada da peynir tabağı isteklerimi, bitmeyen taleplerimi servisteki arkadaşların anlayışı sayesinde sağlayabilmiştim tabii. Aylin de tüm çabalarımı izleyerek gülmüştü halime, yeni dans ayakkabılarını denerken aldığı heyecan, küçük bir kız çocuğu kadar hoş ve komikti bu arada. İzlemek ayrı bir keyifti benim için!! :-))
Bu arada Berkay, Tango İnsanı, Aziz Abi'yle sohbet etme şansımız oldu yakın ve aynı masalarda oturunca. Aron da sonradan katıldı milongaya ve doğumgününü ufak çapta kutladık Serdar Hoca'nın anonsu sayesinde. Paluk insanı o da işte; ne paluğu henüz bilmiyoruz- Erdem kulakların çınlasın! :))
Neyse Ptesiyi böyle uğurladık ya,  asıl Salı günüydü konumuz.
Hayranı olduğum Color Tango konserini izlemek için Şişli Kent Sineması'nda aldım soluğu. Banu sağolsun, bana fazla olan bir biletini hediye etmişti, yoksa gidemeyebilirdim; tüm fest biletlerini almıştım zira. Artık Çırağan'da filan dinlerdim kendilerini ne yapalım.
Neyse konser başladı. Güzel şovlar ardı arkasına gelmeye başladı. Bu arada Color Tango,  Desde El Alma parçasını öyle yorumladı ki, içimde bir yığım titreşimsel hareketlenmeler hissettim. Bu parçada ağlayanlar bile olmuş!! Konser arasında arkadaşlarla konuşurken, tüm kritikleri aldım.
Şovlara gelince, Eşref -Vanessa çiftinin çok hoş, soft, zarif ve bana göre Arjantin'in ve tangonun ruhunu yansıtan harika dansları, Ali Alper- Setenay çiftinin komplike figürlerdeki yetkin ve hatasız dansları, Alper - Selen çiftinin yine hoş figürleri özellikle ayak hareketleri, tabii tüm bu çiftlerdeki yetkin müzikalite, Selim- Melin çiftinin yine orkestrayla bütünleşen dansları, İlkan- Buket çiftinin göz kamaştırıcı beauty vurgusu ve sentezi, Tanju Türkan çiftinin yine müzikalite vurguları etkileyiciydi. Color Tango parçaları fondayken dans etmek de ayrı bir haz olmalı eminim. İzlemek bana göre çok daha hoş ve rahat bir his ve tat, etkileyici de bir keyif...:)) 
Bu arada sunumu gerçekleştiren arkadaşımız Bilge'nin ses tonu gerçekten çok iyiydi bence. Bu kadar yetenekli arkadaşın aynı bünyede bulunması gerçekten kaliteyi arttırıyor fikrimce. İkinci yarıya kalamadan çıkmam gerekti, çünkü My House'ta bu kez Aron'un gerçek doğumgünü kutlamasına katılacaktım. Harika bir geceydi diyebilirim. Müthiş bir fest enerjisi hakimdi. Yerli yabancı milonguerolarla çok keyifli danslar etme şansım oldu. Harika bir kutlama, Aron'un tüm Milonguera fanlarıyla fotoğraf çekimi, mini pasta serermonisi derken günü tamamladık. Artık gözlerimi açamadığımda takside buldum kendimi ve süper bir uyku uyuyarak yepyeni bir güne pek enerjik bir şekilde uyanabildim! :-)
Akşam fest.in ilk  milongasına katılacağım zira. Şimdiden heyecanlıyım. Bu fest atmosferini yıllardır çook severim. İnsanın tangoya dair tüm hislerini, yoğunlukların, yaşanmışlıklarını, aşkını ve tutkusunu arttırıyor. İnternasyonel ortamlar hep enerjimi yükseltir genelde; farklı farklı kültürden, renkten, dilden, yaşamdan insanlarla tangoyu paylaşmak, deneyimlemek, mükemmel tandalarla o en içten, derin uçuşlara ulaşmaksa muhteşem bir bağ, bağlantı ve iletişim.diyebilirim'
Fikrimce,  fest kültürü  ayrı bir kültür  oluşturuyor tango dünyasında ve evreninde. Hiçbir milongaya benzemiyor! Kokusunu almak, deneyimsel dizilimini yaşamak, ansal hazların coşkusuna, ritmine, melodisine kapılmak etkileyici bir yaşam sunuyor!
 İşte bir günün ufak bir özeti böyle, diğer günlerin özetleri ise yaşanılan anlar ve soluklanan nefeslerle sürecek, gelişecek, dönüşecek ve elbette başta insanın kendisini dönüştürecek!
Tüm fest milongalarında görüşürüz o halde değerli mlonguero(a)lar!!...:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder