24 Aralık 2012 Pazartesi

Ve İstanbul'a yepyeni bir milonga....:-))

Şimdi şöyle bir Pazar günü yapılan kocaman ve geç bir kahvaltı, gazete keyfi, bir boğaz yürüyüşünün ardından, Kuruçeşme'deki La Mancha' da bir milonga düzenlenirse, İstanbul milonga mekanları içinde, manzara, ambians, seçkinlik, yeme-içme, atmosfer, müzik kapasitesi anlamında 1. sıraya yerleşir..
Zaten mekan İncirli Şaraphanesi'ne ait bir restaurant olma özelliğinde..Tandalar arasında yolculuklardan yorgun düşen her kişi, şöyle bir nefes almak için dışarı çıktığında, İstanbul'u İstanbul yapan eşsiz Boğaz manzarasını, tüm güzelliğiyle içine çekebilir ki harika!!
Ee mekanların da ruhu vardır denir ya...La Mancha eşsiz bir yer, o yüzden Elif'i tebrik ederim gerçekten, harika bir mekan kazandırdığı için yurdumun tango camiasına...Hoş oraya tango nedir bilmeyen bir insan dahi gitse, kesin başlar diyorum!! :-))
Özellikle de Pazar Günü harika bir yemek yiyip, bir kaç hoş tandada dans etmek için süper bir seçim olma özelliğini kaçırmaz milonguera ve milonguerolar diye düşünüyorum...
Bunun yanısıra, birbirinden güzel şarapları içme şansınız da oluyor, her ne kadar bugünkü hakkımı es geçsem de...Malum bünyeyi dinlendirmek şart!! Yeşil çayy ltfn, yogi olucam daa......:)
Alt kattaki İncirli Şaraphanesi sağolsun,  şarapsever tüm dansçılar için cennet diyebiliriz buraya!! 
Biraz da mekanı geçip milongadan bahsedecek olursam, yine güleryüzlü :) bir karşılama, her gelen kişiye özel bir ilgi sunulması ve güzel ses sistemiyle hoş ezgilerin yankısını duyumsamak, daha içeri girer girmez,  haftanın tüm yorgunluğunu üzerinizden alan büyüsel bir his uyandırıyor..
Zaten çok değerli DJ arkadaşlarımızdan Mihran da harika tandalarıyla, mekana uygun hoş cortinalarını sıralayarak, müziği ve tangoyu coşkuyla hissetmemizi sağladı, sağolsun!!
Tanıdık hoş dostlarla da ufak sohbetler de yeni bir haftaya başlamadan önce güzel bir dinlenme hissi uyandırdı benim için..Hani şöyle yazın hamakla bütünleşirsin ya, öyle bir şey....:-)))
Tabi tüm haftanın yorgunluğu ve şarapları tadımlama etkinliğim sonucu ciddi yorulan bünyemi, milongadan erken ayrılarak dinlendirmeyi hedefledim ki bu bir başarı oldu!! :))
Şimdi yepyeni bir haftaya başlarken, LA PAz'da harika bir Küba müziği sonrası -ki Yansel'in sesi muhteşem-, yine sevdiğimiz bir organizatör ve eğitmen arkadaşımız Alper'in doğum günü için Cafe Krepen'deki milongaya katılalım diye düşünüyoruz...
İşte günlerin geceleri bağladığı, soğuk kış günlerinin griliğinde, alev alev parlayan tangonun coşkusunu yaşamamak bizim gibi tango müptelaları için olanaksız olurdu!!
Ee tangoyla yaşamak, dönüşmek, yol almak, büyümek, gelişmek, ilerlemek güzel!!!
Şu kesin, İstanbul milonga mekanları içinde dünyada 1. sıraya oturur..
Bu eşsiz kentin, eşsiz manzaraları karşısnda yarışacak bir yer düşünemiyorum..
Merkezde olup tüm uçları görmek güzel!!
İstanbul işte böyle bir kentt
Herkese harika, mutluluklarla yoğunlaşan, kazançlı, keyifli, bol tangolu bir hafta dilerim...
Milonga pistlerinde göüşmek dileğiyle...
Her yer bizimdir, bu tango aşkı olduğu sürece...***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder