1 Ocak 2013 Salı

Ve Gelelim Tam Gününde Gerçekleşen Yılbaşı Milongasına...:))

Tüm alternatif kutlamalar yetmedi, bir de haftanın ilk günü gerçekleşen yeni yıl kutlaması için kafamda fikirler uçuşmaya başladı ve son ana kadar bir milongaya katılacağımdan kısmen habersizdim...Her an, her tür aksiyon alabilecek bir potansiyeldeydim bugün; ne de olsa yılbaşı enerjisi..:-))
Karar vermeye başlayınca,  ev partisini es geçtim, canım dışarıda olmak istiyordu; yemek safhasında bir iş arkadaşıyla şarap peynir olayına girdik, Sultanahmet'te çok keyif verdi;...Bir Kapodakya şarabı olup, Öküzgözü, Kalecik Karası kupajı sunuldu...Peynir tabağı da orta karardı; çok daha iyilerini gördüm.. Ama çok güzel süslemişlerdi bu Cafe'yi oyüzden keyfim gıcırdı ve bir anlamda bir kutlama yaptık..Şarap üzerine yazdığım bir yazıyı, ekran dışında basılmış olarak bir dergimizde görmek beni oldukça mutlu etti; yazının sağ üstündeki resmim çok komik hatta trajik gözükse de...Biraz redaksiyonun düzenlemem gerekirmiş gibi hissetmedim de değil...Neyse sonu yok zaten düzeltmelerin...*
Yıl boyunca  Türk, İtalyan, Fransız, Şili, Arjantin, Portekiz, G. Afrika şaraplarıyla, güzel peynir ve yiyecekleri eşleştirme ritüelimi yaptığım yetmemiş gibi,  aynen bu yılbaşı gününde de gerçekleştirdiim; bravo yani!! Anlaşılan 2013 de böyle geçecek...:-))
Sonrasında, saat biraz erken olmasına rağmen, La Cumparsita'ya geçtim..Hoş bir kalabalık vardı bu erken saate rağmen; anlaşılan herkes o güzel yiyecekleri yuvarlamak istiyordu; anlamadım sanmasınlar...:-)Tabi bir diğer sebepleri de erken gelmelerinin, trafikle mücadele etmeme arzusuydu eminim..Ehh bu hususta snrm hepimiz oldukça başarılı olduk!!
Gecenin 4 DJ i Halil, Öznem, İbrahim ve Burcu yaptıkları güzel müziklerle doyasıya bir tango keyfi ve tadı yaşamamıza olanak sağladılar!!
Pist de inanılmayacak derecede rahattı diyebilirim..Çok kalabalık olursa  ortam diye kaygılanmıştım ama hiç gerek yokmuş...
Şimdi bu yılbaşı tren ritüelini de çok seviyoruz fikrimce camia olarak, burada da yapıldı tabi, insanların coşkusunu izlemek keyifliydi...Göbecikler atmalar ve halayla zıp zıp zıplamalar da eklendi...Her yaştan insanın ne de çok sevdiği bir şey bu...:-)
Gece boyunca dinmeyen bir enerji vardı ve bu hususta ev sahiplerini, onlara yardımcı olan arkadaşları da kutlarım. Hepsi çok güler yüzlü ve hoşlardı...
Julie de zaten bitmek üzere olan şarap bardağımı almış; orada göremeyince bardağımı dedim ki "Julie almışsın bardağımı!", o da güldü dedi ki "Ebrucum zaten bitmişti..:)", ve ikna olmadığımı görünce  o kadar kibar bir şekilde bana iltimaslı  neredeyse dolu bir  kadeh şarap getirdi ki sağolsun, varolsun! Hiç unutmayacağım 2013'ün bu en büyük iyiliğini...Kendisine borçlandım! :-))
Bu arada Hayati de 3 çeşit şarap almış yılbaşı ritüeli için, kendisini  ayrıca tebrik ediyorum...Seçenek seven insanları hesap eden arkadaşlar olması ne hoş!
Şaraplardan aklımda kalanı Suvla'nın bir kırmızı sek şarabı-  biraz keskin geldi bana aslında ve snrm biraz daha damak tadıma uyanları içmiştim- ve Vinkara'nın bir ürünü oldu ama bu gece içme şansım olmadı, zamanım da  yetmedi tangoda yoğunlaşmaktan....Yine de seçenekler güzel işte! **
Üzümler belirsizlikleri içinde dalgalanadursunlar şimdilik; gelelim gecenin diğer haberlerine..
Bir yığın da atıştırmalıkla, keyifli yiyecekler vardı masalarda ve barın tam orada, ancak orada hiç oturma şansı bulamadım...Akıllı insanlar zaten kapmışlar, kaynağın merkezini...:))
Ve herkes sürekli yeme halindeydi; hatta İtalyan bir arkadaş-ismini hala öğrenemedim-saat 4:10 gibiydi snrm -bu arada Türkçesi gayet başarılıydı; en azından benim bildiğim bir İtalyanca ' Molto Bene' den, milyonlarca  daha fazla sayıda Türkçe sözcük biliyordu...- dedi ki
"İnsanlar hala yiyorlar sabah oldu; nasıl olur?" filan... Tabi ben de güldüm baya...
Eee Türk kültüründe yeme içme en mühim şeydir...Gerçi İtalya'da da mühimdir ama, kimse bizim insanımızla aşık atamaz bu hususta...:)) İddialıyız yani!!**
Çoğu milongada olduğu gibi yine,  klasik keyifli danslarımı gerçekleştirdim;
 İzzet, Ferhat, o İtalyan arkadaş bir Lübnan'lı Bey, Zafer Bey,  Namık, Sercan, bir Avustralyalı Bey-çok soft bir enerjisi vardı-..:), ve daha bir çok değerli arkadaşla Pugliese'lerde, Canaro' larda, D'arienzo'arda gezindim....Bir ara nuevo tandası çaldığında iste gözlerime inanamadım, kulaklarımı ise kolonun dibine içsel olarak gönderdim... Zira o kadar çok özlemişim ki nuevo tango parçalarında dans etmeyi.... Nice güzel danslar yapmışızdır  geçmişte, Haluk'la, Serdar'la, Erdem'le ve tüm  nuevo sever arkadaşlarla...Koparıyor yani seveni, bu parçalar; Gotan'lar , Otros Aires'ler, Bajofondo'lar...Büyüleyici!!
Bajofondo'nun, Borges y Paraguay parçası da  kilitledi beni diyebilirim...Tam hangi Dj arkadaş çaldı hatırlamıyorum ama ayrıca, çok teşekkür ederim bu parça için...*
Kamile Abla da güzel bir fotoğraf çekim seremonisiyle geceye enerji kattı...Biz de nasibimizi aldık, bol bol çekindiğimiz fotoğrafla...:-))
Tabi Vanessa'yla Serhat'ın, çok tatlı ve bir o kadar da akıllı kızı Melissa da, iletişim kurma yeteneğiyle ilgi odağım oldu diyebilirim ve kendisiyle harika bir sohbeti de paylaştık...
O kadar şeker bir kız ki, sanırsınız yetişkin biriyle sohbet ediyorsunuz...Zamane çocukları empati ve iletişim guruları  bence...Anlama kapasiteleri çook yüksek!!*
Şapkalarımızı değiş tokuş yapıp, fırıltılı düdük bile üfledik iki oyun arkadaşı edasında...Bolca tef de çaldı tabi kendisi ve gece boyunca devam eden enerjisi de beni cidden hayrete düşürdü...Dayımın kızı Nilsu'yla eminim çok anlaşırlar dedim içimden...Enerji masterları olmaya adaylar...:-))
Neyse saat 5'e yaklaşırken evimin yolunu tutayım dedim. Tabi Murat'ın punchlarını snrm biz görmeden devirdikleri için taksiye kendimi kolayca bırakabildim. Tabi yapıp yapmadığını da bilemiyoruz...:-)) Ehh kafamız dönmeden eve gidebilmek de bir şans! :-))
Bir akıllılık daha gerçekleştirdim, çıkışta son dak da, bir shot içeceği hediyemi sadece yudumla tadımlayarak gözlerimi açabilme potansiyelimi korudum..:).En azından tatmış oldum ve aslında gayet de hoştu tadı...Ancak yine de tamamını içmedim ve gerisini Halil devirdi, sonrasında ise kaç tane daha devirdi bilemiyoruz .....:-)
Bu tüm gece süregelen yorgunluğumun üzerine, 1 Ocak sabahı da saat 9 da uyanınca içsel asabım ve huzurum bozuldu...Ta ki ablam ve Barış'ı görene kadar...Sonrası güneşli bir güne açılan bir hoşluk sunmaya başladı şimdiden...:-)
Kocaman kahvaltımın ardından bir deniz esintisine uzanıp bugünümü ve tüm yılımı kutlamak, yaşamı hep yaptığım gibi an be an tadımlamak istiyorum yine...Çok farklı ya diğer günlerden!!:-)
Hepimiz için MUHTEŞEM bir yıl olsun 2013 inş ve tüm mutluluklara, kazançlara, başarılara, sağlığa, aşka, müziğe, tangoya ve tüm yolculuklarla gelen paylaşımlara açılan bir güzel patika olsun...Ve harika bir güne uzanırken hepimiz, denizin eşsiz sesini dinleyim, bir güzel okyanus havası çekelim içimize, şimdi ve daima...***

2 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş :) yeni yılın da bahsettiğin güzellikler icinde gecsin Ebru cum , sevgiler. Namık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ler Namık'cığım hep birlikte inş..:)

      Sil